Honingraat: oneindig veel mogelijkheden

Honingraat is een materiaal dat bestaat uit een kraftliner, gevormd tot onafgebroken en  uniforme zeshoekige cellen. De toepassingen van honingraat zijn zeer uiteenlopend. Het kan zowel dienen als intern en extern verpakkingsmateriaal. Het gebruik van honingraat als secundaire transportverpakking is de laatste jaren in opmars omdat steeds meer partijen de voordelen ervan inzien in sommige toepassingen.

Een van de grootste troeven van honingraat is dat dit materiaal een grote bescherming biedt aan doorgaans zwaardere of waardevollere producten tijdens het transport. Zware machine- en auto-onderdelen of breekbare elektronica-apparatuur kunnen op een effectieve manier beschermd worden door honingraat.

Honingraat is bovendien materiaalzuinig, licht en verwerkingskosten zijn beperkter t.o.v. hout en polystyreen als transportmateriaal. Deze voordelen dragen bij tot de betere arbeidsomstandigheden voor de verpakker, transporteur en ontpakker: honingraat bevat geen spijkers, nietjes of splinters en zorgt voor meer ergonomie dankzij zijn compactheid en beperkte gewicht.

Populaire toepassingen:

Tussenbladen met honingraatstructuur zijn geschikt om jouw producten netjes in verschillende lagen te verdelen op pallets. Dividers zorgen er ook voor om de producten op hun plaats te houden en op maat gemaakte buffers bieden een totaalbescherming voor afgewerkte producten.

Interesse in onze honingraat toepassingen?