DUURZAAM
ONDERNEMEN.

De papier- en kartonindustrie is per definitie een energie-intensieve industrie en wij geloven dan ook dat we een verantwoordelijkheid hebben naar het zuinig omspringen met natuurlijke grondstoffen.

Allbox Network hecht bijzonder veel belang aan het gebruik van recycleerbare grondstoffen. Meer dan 95% van de door ons gebruikte papieren zijn gerecycleerd en de recuperatiegraad van het restpapier is 100% !

Bovendien streven we naar een efficiënter energieverbruik om op die manier milieuvriendelijkere producten en diensten te kunnen aanbieden. Elke Allbox Network medewerker wil het engagement aangaan om onze milieubewuste doelstellingen na te leven.

WORRY FREE PACKING … niet enkel worry free voor de klanten, maar ook voor onze omgeving!

FSC-certificate Allbox Network

Allbox Network voldoet sinds maart 2017 aan de voorwaarden gesteld door het FSC® (Forest Stewardship Council). Dit houdt in dat het papier dat door ons wordt gebruikt om golfkarton te produceren enkel afkomstig is uit duurzaam beheerde gebieden.

Kiezen voor golfkarton, is kiezen voor rendement … op alle vlakken. 70% van alle versproducten wordt reeds in golfkarton verpakt. Niet zo vreemd, want golfkarton is een ideaal verpakkingsmateriaal: gemakkelijk te vervoeren, hygiënisch en goed recycleerbaar

Allbox-zonnepanelen-harelbeke

ZONNEPANELEN

Voor de transitie naar hernieuwbare energie stapte Allbox Network over naar eigen lokaal geproduceerde groene stroom.

In totaal wordt een vermogen opgewekt van meer dan 1,2 megawattpiek, goed voor een CO2-reductie van maar liefst 250 ton per jaar. Deze opbrengt staat gelijk aan het verbruik ruim van 300 huishoudens per jaar.

WATERRECUPERATIE
& WATERZUIVERING

Bij het verlijmen van golfkarton tot dozen wordt water gebruikt dat na afloop van dit proces opnieuw gebruikt wordt als koelwater bij de golfkartonmachine. Het lijmafvalwater wordt hierdoor vrijwel 100% gerecupereerd. Het lijmafvalwater dat als koelwater wordt gebruikt hoeft na afloop het koelproces niet meer gezuiverd te worden omdat het voldoet aan de lozingsnormen.

Ander bedrijfsafvalwater zoals inktafvalwater wordt door Allbox Network gezuiverd om potentiële schadelijke stoffen uit het water te halen. De inkt gebruikt om verpakking te bedrukken is op waterbasis en onschadelijk voor het milieu.

100% RECUPERATIE
RESTPAPIER

Ook met ons restpapier wordt slim omgegaan op onze sites. 100% van het papier- en kartonafval afkomstig van onze verwerkingsmachines wordt in balen geperst om ze vervolgens opnieuw als grondstof te gebruiken.

GOLFKARTON =
DUURZAAM

Meer dan 95% van het gebruikte golfkarton wordt ingezameld en gerecycleerd. Het materiaal bestaat uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen: houtpulp, zetmeellijm en vooral uit gerecycleerd papier. Bovendien is het op zich 100% recycleerbaar. Zelfs de bewerking en bedrukking van golfkarton is milieuvriendelijk: de inkten zijn uitsluitend op waterbasis en de lijmen zijn gemaakt uit zetmeel.

JOUW VERPAKKINGS-DNA

IS ONS VAK